Aanhoudingen en vuurwapen gevonden na melding geluidsoverlast

Aanhoudingen en vuurwapen gevonden na melding geluidsoverlast

Geplaatst op 19 september 2022, om 14:12 uur

ROTTERDAM– Na een melding van geluidsoverlast onder een viaduct op de Maeterlinckweg in Rotterdam Zuid troffen agenten zondagavond een groep van zo’n 20 mannen. Zij zorgden voor overlast en werden daarom gesommeerd te vertrekken.

Gezien hun merkbaar beschonken toestand mochten zij niet in de auto stappen. Dit deed een 31-jarige bestuurder uit Rotterdam toch, daarop werd hij gecontroleerd en aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd zijn auto gecontroleerd, daarbij troffen agenten een vuurwapen aan.

De bijrijder en andere passagier waren ondertussen te voet vertrokken, na een korte zoekslag werden zij aangehouden op de Molièreweg middels een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte. Het gaat om een 20-en 28-jarige Rotterdammer. De 28-jarige Rotterdammer bleek niet de juiste inzittende en is inmiddels heengezonden. De auto en het vuurwapen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.