Leerling (11) valt om van de honger omdat gezin zonder geld zit

Leerling (11) valt om van de honger omdat gezin zonder geld zit

Geplaatst op 9 september 2022, om 15:41 uur

ROTTERDAM – Een 11-jarige leerling van de Rotterdamse basisschool De Catamaran is maandag duizelig geworden door ondervoeding. Het gezin van de leerling had geen geld meer voor eten en zat hierdoor het hele weekend met een lege maag.

In deze tijd hebben veel gezinnen het moeilijk om vanwege de stijgende prijzen van boodschappen en de torenhoge energierekeningen. Niet alleen de mensen met een laag inkomen hebben er last van, ook de middeninkomens moeten iedere euro omdraaien. Maar het verhaal van de 11-jarige jongen uit Rotterdam is wel heel schrijnend, schrijft Hart van Nederland.

De directeur van de school, Arina Rook, laat aan het NRC weten dat de school dacht dat de jongen ziek was, omdat hij duizelig werd en hoofdpijn had. De juf belde zijn moeder met de vraag hem op te komen halen. Maar aan de ouderconsulente vertrouwde de moeder toe: “Hij is niet ziek. Sorry, maar ons geld was vrijdag op. We hebben het hele weekend niks gegeten.”

De leerkrachten van de school zijn erg geschokt door het incident, verteld de directeur. Een van de leerkrachten heeft inmiddels boodschappen gehaald voor het gezin. “Dat is onopvallend gebracht, zodat niemand zich hoeft te schamen.”

Foto: Ter illustratie