Belangrijke getuige zware mishandeling op vrouw (90) gezocht

Belangrijke getuige zware mishandeling op vrouw (90) gezocht

Geplaatst op 8 september 2022, om 19:41 uur

ROTTERDAM–  Een 90-jarige vrouw is op 31 augustus op de Pearl Buckplaats in Rotterdam-Ommoord door een man van haar fiets geduwd. De vrouw heeft hierbij haar heup gebroken. De man die haar duwde is weggefietst en heeft de vrouw in hulpeloze toestand achter gelaten. Omstanders schoten te hulp. Waaronder een vrouw die aangaf alles te hebben zien gebeuren. De politie is op zoek naar deze vrouw.

De vrouw was in eerste instantie in de veronderstelling dat zij door de fietser was aangereden, maar een nog onbekend gebleven getuige vertelde de vrouw dat zij had gezien dat de vrouw door de passerende fietser opzettelijk werd geduwd. Deze onbekend gebleven getuige had geen tijd om bij de vrouw te blijven omdat zij naar haar werk moest. Een andere omstander heeft zich over de vrouw ontfermd.

Zij is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar ze is geopereerd aan haar heup die door de val was gebroken. De vrouw, die nog zelfstandig woont en zeer actief is, zal nog voor langere tijd naar een revalidatiecentrum moeten. Het is nog maar de vraag of zij daarna kan terugkeren naar haar zelfstandiger woning.