OM eist tien jaar cel en TBS wegens doodslag en wegmaken lichaam

OM eist tien jaar cel en TBS wegens doodslag en wegmaken lichaam

Geplaatst op 8 september 2022, om 19:38 uur

AMSTERDAM– De officier van justitie in Amsterdam heeft vanmiddag tegen een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tien jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist op verdenking van doodslag en het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer, een 22-jarige man uit Assendelft. Twee andere mannen hoorden een celstraf van achttien maanden eisen omdat zij ervan verdacht worden te hebben geholpen met het wegmaken van het lichaam.

Op 12 maart 2021 trof een voorbijganger een lichaam aan in een sloot aan de Nico Broekhuysenweg in Amsterdam Nieuw-West. Politieonderzoek wees uit dat het om een 22-jarige man uit Assendelft ging die door een misdrijf om het leven was gekomen. De man was, zo bleek uit het onderzoek, elders doodgeschoten. De politie heeft in dit onderzoek drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer: de 29-jarige hoofdverdachte, een inmiddels 21-jarige man uit Krommenie en een 22-jarige man uit Assendelft.