Britse koningin Elizabeth (96) overleden

Britse koningin Elizabeth (96) overleden

Geplaatst op 8 september 2022, om 19:34 uur

BUITENLAND – Koningin Elizabeth is op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Buckingham Palace.

Elizabeth is vanmiddag op haar 96-jarige leeftijd overleden in haar Schotse kasteel Balmoral, dat meldt Buckingham Palace. Ze overleed vredig, aldus het paleis. De Britse koningin Elizabeth zat zeventig jaar op de troon en was daarmee de langst regerende monarch uit de Britse geschiedenis.

De Britse koningin werd sinds vanochtend onder medisch toezicht gehouden, omdat artsen zich zorgen maakten om haar gezondheid. De 96-jarige koningin verbleef in het Schotse Balmoral Castle, haar vakantieverblijf. Haar zoon prins Charles, zijn vrouw Camilla en haar kleinzoon prins William waren bij haar aanwezig.

Foto: Twitter/@RoyalFamily