Man (68) meldt zich na tonen beelden over betasting 11-jarig meisje

Man (68) meldt zich na tonen beelden over betasting 11-jarig meisje

Geplaatst op 8 september 2022, om 15:46 uur

LEIDEN– De politie heeft een 68-jarige man opgepakt die in Leiden een 11-jarig meisje zou hebben betast. De man meldde zichzelf nadat beelden van hem werden getoond in het opsporingsprogramma Team West.

Vorig jaar november wordt het meisje betast door een man die ze kort daarvoor had ontmoet in het Tasmanpark in de Leidse Zeeheldenbuurt. De man loopt daar met een wit hondje en het meisje liep uiteindelijk met hem mee. Wanneer ze samen het park verlaten, wordt ze achter een geparkeerde bestelbus onzedelijk betast.

De 11-jarige weet weg te komen en rent naar huis. Thuis vertelt ze wat er was gebeurd waarna de politie een groot onderzoek werd ingeschakeld. Omdat de dader niet gevonden kan worden, zijn afgelopen dinsdag beelden van de man getoond in Team West. Woensdag heeft de man zich telefonisch gemeld omdat hij zichzelf heeft herkend. Hij wordt binnenkort verhoord.