Gewonde bij schietpartij op Amsterdamse Wibautstraat

Gewonde bij schietpartij op Amsterdamse Wibautstraat

Geplaatst op 27 mei 2022, om 09:11 uur

Op de Wibautstraat in Amsterdam-Oost is donderdagavond iemand gewond geraakt na een schietpartij.


Rond 23.00 uur werd het slachtoffer in de buurt van de ingang van het metrostation neergeschoten. Verschillende omwonenden laten weten dat ze meerdere schoten gehoord hebben. Een traumahelikopter, ambulance en meerdere politiewagens werden opgeroepen voor het incident.\

Op een van de politiewagens was bloed te zien, vermoedelijk doordat het slachtoffer tegen de auto heeft gezeten of geleund toen hij door de hulpverleners geholpen werd. Volgens een politiewoordvoerder lijkt het erop dat het slachtoffer gewond aan zijn hand is geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandelingen en was gisteravond buiten levensgevaar.

De Forensische Opsporing heeft in de uren na de schietpartij uitgebreid sporenonderzoek gedaan.

Foto: Instagram – politie_infra_amsterdam