Inbreker op heterdaad aangehouden

Inbreker op heterdaad aangehouden

Geplaatst op 25 mei 2022, om 12:38 uur

Hilversum – Een 24-jarige man is vanochtend op heterdaad aangehouden voor een poging inbraak bij een woning aan de Distelmeent in Hilversum. Door oplettenheid van de bewoonster werd de dader snel ingerekend.

Woensdag 25 mei rond 10.30 uur kreeg de politie een melding van een poging inbraak bij een woning aan de Distelmeent in Hilversum. De bewoonster van deze woning hoorde geluiden rondom het huis en zag vanuit een raam dat er iemand een poging deed om binnen te komen. Daarop alarmeerde zij de politie die snel met meerdere eenheden ter plaatse kwam.

Snel ingerekend

Door de inzet van een politiehelikopter  kreeg de politie de verdachte in beeld terwijl hij nog bezig was met het forceren van een raam. De verdachte, een 24-jarige man zonder bekend woon- of verblijfplaats,  is daarop direct door agenten gearresteerd. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.