Betrapte woninginbreker steelt fiets en probeert tevergeefs te vluchten

Betrapte woninginbreker steelt fiets en probeert tevergeefs te vluchten

Geplaatst op 25 mei 2022, om 12:58 uur

Tilburg – Een inbreker had het woensdag 25 mei voorzien op een woning aan de Keizersakker. De bewoner betrapte hem en zette de achtervolging in. De politie hield de 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan.

De bewoner hoorde rond 06.15 uur een hard geluid bij de woning. Toen hij vanaf de overloop naar de beneden keek, zag hij een arm van een man door de vernielde voorruit van de deur steken. De betrapte inbreker merkte dat de bewoner wakker was en vluchtte weg. Hij pakte een fiets uit de tuin van de buren en reed ermee weg. De bewoner stapte in zijn auto en zette de achtervolging in. De gealarmeerde politie hield de 44-jarige verdachte op de Klein Tilburg aan. Uit onderzoek bleek dat er meerder ramen van de woning vernield waren en er spullen uit de auto van het slachtoffer gestolen waren. Ook de fiets van de buren nam hij zonder toestemming mee.

De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de eigenaren. De man zit vast voor verder onderzoek.