Dode en zwaargewonde op charterschip bij Terschelling

Dode en zwaargewonde op charterschip bij Terschelling

Geplaatst op 27 mei 2022, om 11:07 uur

Bij een ongeluk op een charterschip, dat in de buurt van Terschelling voer, is vanochtend een 80-jargie man om het leven gekomen een ander raakte zwaargewond. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

Volgens de Kustwacht is het schip, de Wilhelmina, door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) veilig naar de haven van Terschelling gebracht.

Rond 8.00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen van een ongeval op een zeilschip. Het schip was met dertig opvarenden en twee bemanningsleden op weg van Terschelling naar Ameland. Volgens een woordvoerder van de politie is er iets van het schip afgebroken wat op de slachtoffers terecht is gekomen. Wat er precies was afgebroken kon de woordvoerder niet vertellen tegenover RTL Nieuws. Volgens ingewijde is er iets misgegaan bij het hijsen van de zeilen, volgens hen is het schip altijd goed onderhouden geweest.

Het zwaargewonde slachtoffer is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Voor de opvarende wordt gezorgd. De politie heeft het schip, volgens procedure, in beslag genomen voor onderzoek.