Twee chalets branden af op vakantiepark, politie vermoedt brandstichting

Twee chalets branden af op vakantiepark, politie vermoedt brandstichting

Geplaatst op 16 juni 2024, om 08:45 uur

HOOGE MIERDE – Zaterdagavond staan twee chalets op recreatiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde in brand. De politie vermoedt brandstichting na sporenonderzoek. Het vuur brak rond half tien ’s avonds uit, waarna al snel werd opgeschaald naar een grote brand. De brandweer is ter plaatse met drie blusvoertuigen en drie waterwagens. Gelukkig waren er geen mensen binnen toen de brand uitbrak, meldt Omroep Brabant.

Volgens de brandweer stonden de twee chalets op de nominatie om binnenkort gesloopt te worden. Op het park bevinden zich meerdere vakantiewoningen. De gemeente besloot jaren geleden dat Zwartven een nieuwe bestemming moest krijgen en de camping werd eind 2022 gesloten voor recreanten. Momenteel wonen er arbeidsmigranten op het park.

Foto’s: Dave Hendriks