Brand ontstaan in rieten dak van woning: huis volledig in brand

Brand ontstaan in rieten dak van woning: huis volledig in brand

Geplaatst op 14 juni 2024, om 13:45 uur

HUIJBERGEN – In Huijbergen staat het rieten dak van een vrijstaande woning volledig in brand. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is inmiddels bekend dat het gehele woonhuis in brand staat. De afgelegen ligging van het huis in het buitengebied brengt extra uitdagingen met zich mee voor de brandweer.

Brandweerteams uit Huijbergen, Ossendrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Putte zijn ter plaatse om de brand te bestrijden. Vanwege de locatie van het huis is er een speciaal voertuig voor extra watertransport ingezet. De rookontwikkeling is aanzienlijk.

Momenteel richt de brandweer zich op het redden van de grote naastgelegen schuur. De bewoners van de woning zijn gelukkig veilig.