Geen slachtoffers gevonden na instorten deel parkeergarage bij ziekenhuis in Nieuwegein

Geen slachtoffers gevonden na instorten deel parkeergarage bij ziekenhuis in Nieuwegein

Geplaatst op 27 mei 2024, om 08:26 uur

NIEUWEGEIN – Er zijn geen gewonden gevallen bij de instorting van een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dit heeft de veiligheidsregio bevestigd. Ook blijkt dat er niemand onder het puin ligt.

De instorting vond gisteravond rond 22.00 uur plaats, waarbij de hellingen van de garage, waar auto’s op- en afrijden, naar beneden kwamen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, en lange tijd was onduidelijk of er mensen onder het puin waren geraakt.

Een specialistisch team heeft met speurhonden gezocht, maar de honden sloegen nergens op aan. Ook op camera- en dronebeelden was niets te zien, en bij de politie zijn geen vermissingen gemeld. Het ziekenhuis heeft contact gehad met het aanwezige personeel en op basis van deze informatie concluderen de hulpdiensten dat er geen slachtoffers zijn.

Verder is vastgesteld dat er geen instortingsgevaar voor de rest van de garage is. De parkeergarage is inmiddels overgedragen aan de eigenaar. De oorzaak van de instorting is nog onbekend.

Bekijk hier beelden van de ingestorte garage:

In de parkeergarage staan nog auto’s geparkeerd op meerdere verdiepingen. Persbureau ANP meldt dat er op het moment van de instorting één persoon aanwezig was in de garage. Deze persoon heeft niets gezien, maar hoorde wel een harde klap en is daarna naar buiten gegaan.

Het St. Antonius Ziekenhuis laat weten dat geplande behandelingen die kunnen wachten, vandaag niet doorgaan. Patiënten, bezoekers en personeel worden verzocht alleen naar het ziekenhuis te komen als dat echt nodig is en bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer. Het ziekenhuis zal later deze week kijken waar in de buurt geparkeerd kan worden.

Burgemeester Van Beukering van Nieuwegein gaf gisteravond een verklaring op de website van de gemeente. Ze is geschrokken van het incident. “Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. We hopen dat er geen mensen bij betrokken zijn. Ik wil nu alle ruimte bieden aan de hulpdiensten om hun werk te doen en wens hen daarbij veel succes en sterkte”, aldus de burgemeester.

Q-Park
De betaalde parkeergarage van Q-Park op het terrein van het ziekenhuis heeft zes verdiepingen en wordt gebruikt door zowel bezoekers als personeel.

In 2017 meldde het AD dat er een onderzoek was gedaan naar de veiligheid van de vloer van deze parkeergarage. Dit onderzoek werd uitgevoerd omdat de garage eenzelfde soort vloer heeft als de parkeergarage die dat jaar instortte bij Eindhoven Airport. Na het onderzoek werd geconcludeerd dat de vloer in Nieuwegein veilig was.

Foto’s: Mizzle Media & Persbureau Heitink