Parkeergarage ingestort bij ziekenhuis in Nieuwegein

Parkeergarage ingestort bij ziekenhuis in Nieuwegein

Geplaatst op 26 mei 2024, om 22:23 uur

NIEUWEGEIN – Zondagavond zijn meerdere verdiepingen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein ingestort. De veiligheidsregio meldt dat het nog onbekend is of er personen of voertuigen in de parkeergarage aanwezig waren op het moment van de instorting.

Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio wordt er momenteel onderzocht of het veilig is voor de hulpdiensten om het pand te betreden. Rond 22.00 uur zijn de hulpdiensten massaal ter plaatse gekomen om hulp te verlenen. De oorzaak van de instorting is nog onduidelijk.

Een droneteam is ingezet om de omvang van het ingestorte deel in kaart te brengen, en met een hoogwerker wordt een inspectie van het dak uitgevoerd. Er zijn meerdere tankautospuiten van de brandweer aanwezig. Honderden mensen zijn naar de plek van het ongeval gekomen, en de brandweer vraagt om stilte zodat hulpgeroep gehoord kan worden.

Een AD-verslaggever ter plaatse meldt dat er aan de zijkant van het pand een groot gat is te zien, dat zich over meerdere verdiepingen uitstrekt. Dit gat bevindt zich aan de waterkant, naast de ingang van de garage.

Garage was eerder veilig verklaart
De parkeergarage van Q-Park bij het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein kon veilig gebruikt worden. Dat bleek na aanvullend onderzoek in 2017 naar de gebruikte vloerconstructie. Die was hetzelfde als die van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.