Ruim 8 miljoen euro aangetroffen in woning

Ruim 8 miljoen euro aangetroffen in woning

Geplaatst op 9 februari 2024, om 18:57 uur

ALMERE – Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Dit leidde tot een vondst van een groot geldbedrag en ruim 200 kg aan drugs. Inmiddels is bekend dat het om een geldbedrag van ruim 8 miljoen euro ging.

Speciale eenheid ingezet
Uit onderzoek bleek dat in de woning mogelijk verdovende middelen aanwezig waren. Toen agenten de woning binnen vielen troffen zij twee personen aan. Beide mannen, 36-jaar uit Amsterdam en 64-jaar uit Almere, werden aangehouden.
Omdat het geldbedrag met contanten dermate groot was en meer dan 200kg aan drugs gevonden werd, is de Bewakingseenheid met spoed opgeroepen. Zij hebben voor enkele uren de woning in de gaten gehouden, zodat agenten in veiligheid het huis konden doorzoeken. Tijdens de doorzoeking werden ook meerdere waardevolle goederen gevonden. Alles is in beslag genomen en de drugs zijn inmiddels vernietigd.

Voorgeleiding aan de rechter-commissaris
Beide verdachten werden op 26 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de mannen voor nog in ieder geval 14 dagen in voorlopige hechtenis moesten blijven.

Foto: Politie