Grote in beslagname van contanten en drugs in woning

Grote in beslagname van contanten en drugs in woning

Geplaatst op 26 januari 2024, om 19:02 uur

ALMERE – In de avond van woensdag viel de politie een woning binnen aan de Leemwierde in Almere. Dit resulteerde in de ontdekking van een aanzienlijk geldbedrag en meer dan 200 kg drugs.

Het onderzoek had aangetoond dat er mogelijk verdovende middelen in de woning aanwezig waren. Toen de politie de woning binnenviel, troffen ze twee mannen aan, een 36-jarige uit Amsterdam en een 64-jarige uit Almere, die beide werden gearresteerd. Gezien de aanzienlijke hoeveelheid contant geld en de vondst van meer dan 200 kg drugs, werd de Bewakingseenheid met spoed opgeroepen. Ze hielden de woning enkele uren in de gaten, zodat andere agenten veilig het huis konden doorzoeken. Tijdens de zoektocht werden ook diverse waardevolle goederen aangetroffen, die allemaal in beslag zijn genomen. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat ze minstens 14 dagen in voorlopige hechtenis moeten blijven.