Man springt in water om politie te ontlopen

Man springt in water om politie te ontlopen

Geplaatst op 26 januari 2024, om 18:29 uur

AMSTERDAM – Een 41-jarige man uit Kampen dacht op donderdagochtend aan de politie te ontsnappen door in het water van de Binnenkant in het centrum van Amsterdam te springen. Na vijftien minuten in het water te hebben gelegen, kon hij met assistentie van brandweerduikers en een politieboot aan wal worden gebracht. De man werd onmiddellijk verzorgd vanwege het koude weer. Het bleek echter dat hij gezocht werd in verband met strafbare feiten die eind oktober in Oost-Nederland waren gepleegd. De man werd direct gearresteerd.

Op die ochtend rond 09.50 uur merkte een burgerpolitie-eenheid een man met afwijkend gedrag op de Prins Hendrikkade in Amsterdam op. Toen de agenten in uniform de man wilden aanspreken, ging hij er snel vandoor. Hij negeerde het bevel van de agenten en klom op een woonboot aan de Binnenkant. Met een sprong dook hij het water in. De agenten slaagden er niet in om de man te overtuigen om naar de kant te komen, zelfs niet toen ze hem een kano en een reddingsboei aanboden. Bovendien verzette hij zich toen brandweerduikers hem met hulp van een politieboot weer aan wal brachten.

Nadat hij was opgewarmd, werd hij overgedragen aan de politie van Oost-Nederland, waar hij gezocht werd in verband met strafbare feiten.