‘Eenvoudig bonnetje’ leidt tot flinke vangst

‘Eenvoudig bonnetje’ leidt tot flinke vangst

Geplaatst op 26 november 2023, om 15:37 uur

APELDOORN – Zaterdag begon voor een motoragent wat leek op een routineverkeerscontrole vanwege het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Echter, deze situatie nam een onverwachte wending. Uiteindelijk leidde het tot een arrestatie, de inbeslagname van 184 lachgascilinders, en een langere werkdag voor de agent.

De betrokken bestuurder, die later werd aangehouden, reed op de A50 nabij Apeldoorn met een telefoon in de hand. Zijn aandacht was duidelijk afgeleid, want hij merkte de opvallende motoragent pas op toen deze al ongeveer 10 seconden naast hem reed.

Tijdens het daaropvolgende gesprek over de bekeuring, viel het oog van de agent op enkele zichtbare lachgascilinders, wat leidde tot nader onderzoek.

Lachgas valt tegenwoordig onder de Opiumwet en het vervoer ervan is strikt gereguleerd volgens de ADR-richtlijnen. Bij de verdachte werden diverse overtredingen geconstateerd:

*De cilinders waren niet goed gezekerd.
*Er waren 184 cilinders aanwezig.
*Er was geen brandblusser in de auto.
*De vereiste waarschuwingsborden ontbraken.
*Er kon geen geldig vervoersdocument worden getoond.

De recherche neemt de zaak verder in behandeling. Er zal proces-verbaal tegen de verdachte worden opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet en het niet naleven van ADR-voorschriften. Voor het vervoeren of handelen in dergelijke hoeveelheden lachgascilinders staan serieuze gevangenisstraffen.