Persoon overleden na aanrijding met meerdere auto’s op snelweg

Persoon overleden na aanrijding met meerdere auto’s op snelweg

Geplaatst op 26 november 2023, om 10:00 uur

LOCHEM – Op zaterdagavond is er op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn een persoon aangereden door meerdere auto’s en overleefde het ongeval niet, zo meldt de politie.

Het incident gebeurde ter hoogte van de afrit Lochem, waar de snelweg was afgesloten vanwege dit ernstige ongeluk. De politie startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval, wat resulteerde in de afsluiting van de weg gedurende bijna de hele nacht.

Volgens de officier van dienst van de politie bevond zich een persoon op de snelweg ter hoogte van Bathmen. Meerdere auto’s konden het slachtoffer niet meer ontwijken en raakten betrokken bij het ongeval. Het slachtoffer is helaas aan zijn verwondingen overleden. Het lopende onderzoek zal nader verduidelijken wat er precies is gebeurd.

De inzittenden van de voertuigen die direct betrokken waren bij het ongeval zijn allemaal naar het politiebureau gebracht om daar te worden opgevangen. Ander verkeer werd omgeleid via de afrit Lochem/Holten. Daarnaast zijn tientallen automobilisten die getuige waren van het incident gestrand en hebben zij de situatie op de weg waargenomen. De politie heeft slachtofferhulp ingezet en moedigt getuigen aan om zich te melden als ze behoefte hebben om te praten over dit tragische ongeval.