Telefoon valt uit auto, vrouw stapt uit om te zoeken en wordt doodgereden

Telefoon valt uit auto, vrouw stapt uit om te zoeken en wordt doodgereden

Geplaatst op 26 november 2023, om 11:21 uur

LOCHEM – Op zaterdagavond heeft er rond 23:30 een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A1 bij Bathmen. De toedracht van dit ongeval wordt nog onderzocht. De bestuurder van de auto waarin de vrouw zat is aangehouden. Omdat er veel vragen leven over dit ongeval, geeft de politie al wel informatie over enkele omstandigheden.

Op basis van alle verklaringen lijkt het erop dat er een auto met meerdere personen over de snelweg reed. Eén van hen zou een telefoon uit de auto hebben laten vallen. Daarom zette de bestuurder de auto stil, en ging een vrouw uit de auto om de telefoon te zoeken. Zij is kort daarna slachtoffer geworden van aanrijding en ter plaatse overleden. Op dit moment kunnen we nog niets over haar identiteit zeggen, omdat de identificatie nog niet heeft plaatsgevonden.

Er zijn meerdere mensen die getuige zijn geweest, enkele nog voor het ongeval gestopt om hulp te bieden. We hebben deze mensen ’s nachts zoveel mogelijk op het politiebureau ontvangen om hun verhaal te horen en om hun gegevens te noteren. We brengen hen in contact met Slachtofferhulp Nederland, omdat ze getuige geweest zijn van een dodelijk ongeval. Getuigen kunnen ook altijd op eigen initiatief contact leggen met slachtofferhulp.

Het onderzoek naar de aanrijding loopt volop. Er zijn getuigen gehoord e afgelopen nacht is de snelweg afgesloten geweest voor sporenonderzoek. Uit het onderzoek moet later blijken wat er precies is gebeurd. We verwachten dat we de komende tijd daar geen details over te kunnen geven. De bestuurder van de auto waarin het slachtoffer zat, is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeval.

LEES OOK: Persoon overleden na aanrijding met meerdere auto’s op snelweg