Powerbank ontploft in kleding van jongetje op speelplaats, kind naar ziekenhuis

Powerbank ontploft in kleding van jongetje op speelplaats, kind naar ziekenhuis

Geplaatst op 29 oktober 2023, om 15:30 uur

APELDOORN – Zondagmiddag raakte een spelend kind gewond nadat een powerbank in zijn kleding ontplofte. Een powerbank is een draagbare oplader voor bijvoorbeeld smartphones. Dit incident zorgde voor veel paniek op de speelplaats bij het Transformatorhof, waar meerdere kinderen getuige waren van het ongeluk.

Het jongetje is vervolgens behandeld in een ambulance in de straat naast de speelplaats. Om te assisteren bij de hulpverlening landde er zelfs een traumahelikopter met een arts op een nabijgelegen schoolplein. Het gewonde kind is met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De kleding van het slachtoffertje en de powerbank zijn ter plaatse veiliggesteld door medewerkers van de brandweer en politie, en bewaard in een papieren zak als bewijsmateriaal, zodat eventuele sporen behouden blijven.

Het Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal de inhoud van de zak onderzoeken om de oorzaak van de ontploffing van de powerbank te achterhalen.

Foto’s: Persbureau Heitink