Dronken vrouw crasht met auto en rijdt door met dochter (12) op achterbank

Dronken vrouw crasht met auto en rijdt door met dochter (12) op achterbank

Geplaatst op 29 oktober 2023, om 17:31 uur

ZOETERMEER – ‘Diep triest’, noemt de Zoetermeerse politie een incident dat vrijdagavond gebeurde. Ze vonden een zwaar beschadigde auto waarin een 12-jarig meisje op de achterbank zat, huilend en in doodsangst. Wat er was gebeurd, was dat haar moeder onder invloed van alcohol en drugs een auto-ongeluk had gehad en vervolgens naar huis was gereden.

Het begon met meerdere meldingen aan de politie over een auto die recht over een rotonde was gereden op de Amerikaweg. Hoewel de auto niet ter plaatse werd gevonden, lagen er omver gereden verkeersborden. Kort daarna hoorden de agenten dat er verderop een sterk beschadigde auto reed, met volgens getuigen ‘de voorzijde volledig in de kreukels’. In hun zoektocht naar het voertuig besloten de agenten naar het adres van de eigenaar te gaan. Niet lang daarna zagen ze de auto aankomen. De auto was zwaar beschadigd, met een slepende bumper, een kapotte zijspiegel en een flinke deuk aan de rechterachterzijde. De politie gaf het voertuig een stopteken, voerde een controle uit en sprak met de bestuurster.

Bij het uitstappen bleek dat de bestuurster aanzienlijk onder invloed was van alcohol, wat duidelijk merkbaar was door de sterke geur van alcohol om haar heen en haar onstabiele motoriek. Ze onderging een blaastest en blies de hoogst haalbare score. Bovendien testte ze positief op drugs, specifiek cannabis.

Op de achterbank van de auto bevond zich de huilende 12-jarige dochter van de vrouw, te midden van blikken bier van haar moeder. De politie reageerde met boosheid en verdriet op deze situatie en troostte het meisje. Ze werd overgedragen aan zorgverleners, en er is een zorgmelding opgemaakt voor mogelijke verdere hulpverlening aan zowel het kind als de moeder.

De bestuurster van de auto is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Ze wordt verdacht van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval, en haar rijbewijs is ingetrokken.

Foto’s: Politie Zoetermeer