Auto rijdt van snelweg af en komt op wal in de berm terecht, inzittende raakt zwaargewond

Auto rijdt van snelweg af en komt op wal in de berm terecht, inzittende raakt zwaargewond

Geplaatst op 29 oktober 2023, om 20:48 uur

BREDA – Op zondagavond heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de A16 bij Breda, waarbij de inzittende van een auto zwaargewond raakte. Het incident vond plaats omstreeks 18:15 uur op het knooppunt met de A58. De auto raakte van de weg en belandde in de berm. Uiteindelijk reed het voertuig een wal op in de buurt van het treinspoor. De ernstig gewonde persoon is ter plaatse behandeld door een traumateam dat per helikopter arriveerde.

Het is nog niet duidelijk hoe de auto van de weg kon raken. In de regio gold tot 20:00 uur code geel vanwege plaatselijke onweersbuien en zware windstoten, maar het is onbekend of dit verband houdt met het ongeval. De politie voert een onderzoek uit om de oorzaak van het incident vast te stellen.

Na het ongeval werd de verbindingsweg van de A58 naar de A16 in de richting van Rotterdam afgesloten voor verkeer. Deze weg zal weer worden geopend zodra het onderzoek is afgerond.