Zwembad ontruimd vanwege rook, 250 badgasten opgevangen in sporthal

Zwembad ontruimd vanwege rook, 250 badgasten opgevangen in sporthal

Geplaatst op 29 oktober 2023, om 16:39 uur

EINDHOVEN – Op zondagochtend rond half elf moest het Ir. Ottenbad aan de Vijfkamplaan in Eindhoven worden geëvacueerd nadat er rook was vrijgekomen. Op dat moment bevonden zich ongeveer 250 mensen in het zwembad.

De oorzaak van de rook was een technische storing in de installatie. Samen met experts op het gebied van installaties heeft de brandweer de exacte oorzaak van het probleem onderzocht en gezocht naar manieren om de storing te verhelpen.

Gelukkig was er geen direct gevaar voor de omgeving. Tegen het begin van de middag stabiliseerde de situatie in het zwembad. Onder begeleiding van het personeel voor bedrijfshulpverlening konden bezoekers hun spullen ophalen en naar huis gaan. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer het zwembad weer voor het publiek zal worden geopend.

Foto’s: Dave Hendriks