Aanhouding in Amsterdam na drugsvangst op Schiphol

Aanhouding in Amsterdam na drugsvangst op Schiphol

Geplaatst op 27 oktober 2023, om 22:45 uur

AMSTERDAM- Naar aanleiding van een reeks aanhoudingen op Schiphol in verband met drugssmokkel, startte het Drugs Team Schiphol van de Koninklijke Marechaussee een onderzoek naar de opdrachtgevers. Dit onderzoek leidde onder meer naar een verdachte in Amsterdam, die op 24 oktober in zijn woning is aangehouden.

Bij deze aanhouding trof de Marechaussee in de woning een grote hoeveelheid verdovende middelen aan, waaronder ruim 18 kilogram XTC-pillen.

De aanhoudingen op Schiphol die tot dit onderzoek leidden, vonden plaats in september. Op 17 september werd op Schiphol een man aangehouden die van plan was naar Gambia te reizen. Bij deze persoon is ongeveer 8 kilogram XTC-pillen in beslag genomen. Een dag later, op 18 september, werden nog twee mannen aangehouden op Schiphol, eveneens met het voornemen om naar Gambia te reizen. Bij de één is circa 9 kilogram en bij de ander ongeveer 10 kilogram XTC-pillen in beslag genomen.

Het onderzoek naar de betrokkenheid van andere personen en mogelijke verdere opdrachtgevers wordt voortgezet, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

Foto: Marechaussee