Tieners aangehouden voor ernstige mishandeling

Tieners aangehouden voor ernstige mishandeling

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 17:05 uur

EINDHOVEN – De politie heeft een 19-jarige man en een 17-jarige jongen uit Eindhoven gearresteerd op verdenking van het toebrengen van ernstig letsel aan drie jongens op de kruising van Molenveld, Oude Stadsgracht en Het College in Eindhoven.

In de nacht van zaterdag op zondag 30 juli zijn de drie jongens na een avond in de binnenstad van Eindhoven op weg naar huis. Rond 04:00 uur worden ze aangesproken door twee jongens op de Oude Stadsgracht, die onverwachts geweld begonnen te gebruiken, met schoppen en slagen. Een van de slachtoffers verliest het bewustzijn na een trap tegen het hoofd, en ze worden vervolgens verder mishandeld. De slachtoffers raken ernstig gewond en worden naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De verdachten zijn geïdentificeerd op beeldmateriaal, waarop ook vele omstanders te zien zijn als getuigen van het incident. Er wordt onderzocht of de seksuele geaardheid van de slachtoffers een rol speelde bij de mishandeling, mogelijk als gevolg van opmerkingen die door de verdachten zijn gemaakt.

De politie heeft de twee verdachten donderdagochtend aangehouden op basis van tips en camerabeelden. Ze zitten momenteel in hechtenis en zullen later worden verhoord.