Auto crasht na achtervolging over fietspad

Auto crasht na achtervolging over fietspad

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 13:15 uur

TILBURG – Donderdag rond half twaalf heeft er een achtervolging plaats gevonden. De politie zat met zwaailicht en sirene achter een auto met Belgisch kenteken aan die er met hoge snelheid vandoor ging.

De auto reed op de Goirkestraat met zeer hoge snelheid over het fietspad, ramde een boom, gevel en container en vloog vervolgens over de kop. Door het ongeval ontstond een grote ravage.

De man verlaat na het ongeval zijn auto en probeert te voet te ontsnappen, maar wordt gestopt door agenten en aangehouden. Bij controle blijkt dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikt, en een voorlopige speekseltest toont aan dat hij mogelijk drugs heeft gebruikt. Later in het politiebureau wordt een bloedmonster afgenomen. Op dit moment wordt hij vastgehouden voor verdere ondervraging.

Foto’s: Toby de Kort