Lugubere vondst op Texel: schoen met voet erin

Lugubere vondst op Texel: schoen met voet erin

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 12:20 uur

TEXEL – Op het strand van Texel werd zondagochtend opnieuw een lichaamsdeel aangetroffen, zo meldt NH Nieuws. Eerder dit weekend werden naast een broek met benen ook een deel van een ruggengraat en een schoen met daarin een voet gevonden. De eigenaar van deze schoen is nog onbekend. De politie heeft het Nederlands Forensisch Instituut ingeschakeld om de botten te identificeren.

Daniëlle uit De Koog, die vlakbij de strandopgang bij paal 20 woont, vond de schoen afgelopen zondagochtend. Terwijl ze nietsvermoedend met haar hond richting de zee liep, ontdekte ze de schoen. “Dit soort vondsten doe ik weleens op het strand. Maar toen ik er tegenaan trapte, viel de harde schoen om, en ik zag dat er nog een bot in zat, gewikkeld in een sok, een soort ophaalsokje. Ik stond versteld. Het was overduidelijk een voet, compleet en intact.”

Een voorbijrijdende jongen op een quad alarmeerde meteen de politie. Sindsdien heeft Daniëlle geen verdere informatie ontvangen. Ze is echter zeer nieuwsgierig naar wat er is gebeurd, vooral gezien de andere lugubere ontdekking enkele dagen eerder door de Texelse jutter Maarten Brugge.