Verdachte aangehouden na overval op tabakswinkel

Verdachte aangehouden na overval op tabakswinkel

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 15:52 uur

AMSTERDAM – In de late ochtend heeft een man een overval gepleegd op een tabakswinkel in de Jordaan in Amsterdam. Enige tijd later werd een verdachte gearresteerd.

De politie kreeg omstreeks 11.30 uur melding van de overval in de Westerstraat. De overvaller bedreigde het aanwezige personeel, maar het is onbekend of hij erin slaagde buit te maken. Vervolgens verliet hij te voet de plaats delict.

Ongeveer een uur na de overval werd een man aangehouden door de politie. Volgens een getuige leek hij van plan te zijn een geparkeerde scooter bij de zaak op te halen. Het wordt momenteel onderzocht of deze verdachte daadwerkelijk betrokken was bij de overval.

Foto’s: Michel van Bergen