Drie verdachten aangehouden na explosief bij woning

Drie verdachten aangehouden na explosief bij woning

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 18:35 uur

AMSTERDAM – Voor de tweede keer binnen enkele dagen heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Gerard Brandstraat in Amsterdam. Vermoedelijk gaat het om zwaar vuurwerk, wat opnieuw schade aan het pand heeft veroorzaakt. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident. Drie verdachten zijn echter aangehouden.

De explosie vond plaats op dinsdagavond rond 23:20 uur, en de hulpdiensten werden onmiddellijk geïnformeerd. Terwijl politieagenten op weg waren naar de locatie, kregen ze te horen dat drie jonge mannen kort na de explosie waren gevlucht. Deze drie verdachten, allemaal minderjarig, werden kort daarna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op dit moment zitten de verdachten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden wordt momenteel geen verdere informatie vrijgegeven over het lopende onderzoek of de verdachten. De recherche voert een onderzoek uit naar de zaak en onderzoekt tevens of er een verband bestaat tussen het incident op dinsdagavond en de explosie van afgelopen zondag.

De politie roept getuigen op die iets gezien of gehoord hebben in verband met deze explosies om zich te melden, om zo bij te dragen aan het onderzoek.