Eis tien jaar tegen oud-voetballer Mendes da Silva om drugshandel

Eis tien jaar tegen oud-voetballer Mendes da Silva om drugshandel

Geplaatst op 14 juli 2023, om 20:37 uur

ROTTERDAM – Tegen oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva is vrijdag tien jaar cel geëist voor zijn rol in drugshandel. Zijn advocaat Sander Janssen en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie hebben berichtgeving in meerdere media daarover bevestigd.

Zijn advocaat stelt dat Mendes da Silva vrijdag heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zich heeft ingelaten met de handel in verdovende middelen. “Maar zeker niet op de schaal zoals het Openbaar Ministerie suggereert.”

De voormalige profvoetballer werd vorig jaar augustus op zijn veertigste verjaardag opgepakt in een onderzoek naar verdovende middelen. Hij zou betrokken zijn bij de invoer van drie partijen cocaïne, in totaal 1584 kilo. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ook van het omkopen van Schipholmedewerkers en medewerkers van het containervervoerbedrijf Hamburg Süd in de Rotterdamse haven. Volgens het OM speelde Mendes da Silva een grote rol, zijn advocaat bestrijdt dat.

Uitspraak
Mendes da Silva kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal en speelde sinds 2000 bij Sparta, Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Hij sloot zijn carrière op 34-jarige leeftijd in 2017 af bij Sparta.

De rechter in Rotterdam doet over twee weken, op 28 juli, uitspraak.