Spitsstroken weer open na landelijke storing

Spitsstroken weer open na landelijke storing

Geplaatst op 11 mei 2023, om 07:47 uur

NEDERLAND – De spitsstroken op de snelwegen kunnen weer open. Door een landelijke storing donderdag bleven de spitsstroken op de snelwegen korte tijd dicht. Rijkswaterstaat meldde een probleem met de camera’s, waardoor de stroken niet goed in de gaten gehouden konden worden. Het was daarom niet veilig ze te openen.

De ANWB ziet door de storing al wel files ontstaan op de A7 richting Zaandam en op de A1 tussen Baarn en Naarden-Vesting richting Amsterdam.

Spitsstroken, de pechstrook veelal aan de rechterkant van de weg, zijn in het leven geroepen om het verkeer bij drukte meer ruimte te geven. Dat bespoedigt de doorstroming en verbetert de snelheid, zegt Rijkswaterstaat op de site. Lussen in het wegdek en camera’s meten die drukte. Als een spitsstrook opengaat, wordt met camera’s in de gaten gehouden of er geen hindernissen op de spitsstrook staan.

 

Door: ANP