Politie schiet man neer die na achtervolging inrijdt op agent

Politie schiet man neer die na achtervolging inrijdt op agent

Geplaatst op 10 mei 2023, om 14:10 uur

DEN HOORN – De politie heeft vanmiddag een automobilist neergeschoten in Den Hoorn, bij Delft. Volgens Omroep West ging aan de schietpartij een wilde achtervolging vooraf.

De verdachte was in een auto met Frans kenteken en was om onbekende redenen op de vlucht geslagen in Rotterdam. Hij reed met hoge snelheid richting Den Haag, waar hij door de politie werd achtervolgd. De achtervolging eindigde in Den Hoorn, waar de politie de verdachte van de weg haalde.

De automobilist reageerde hierop door op een agent in te rijden. De agent heeft de verdachte tot stilstand gebracht door te schieten. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis, maar er is geen informatie bekendgemaakt over de ernst van zijn verwondingen.

Zoals gebruikelijk bij een schietincident door de politie, is de Rijksrecherche een onderzoek gestart om de omstandigheden van de schietpartij te onderzoeken. Er is geen verdere informatie bekendgemaakt over de zaak.