OM doet strafrechtelijk onderzoek naar politieagent om opruiing

OM doet strafrechtelijk onderzoek naar politieagent om opruiing

Geplaatst op 9 mei 2023, om 21:31 uur

DEN HAAG – Het OM in Den Haag doet strafrechtelijk onderzoek naar een politieagent om berichten die hij op Twitter heeft geplaatst. Hij wordt verdacht van opruiing en groepsbelediging. Een woordvoerder van het OM bevestigt een bericht van NRC-journalist Marcel Haenen hierover.

De woordvoerder kon niets zeggen over de inhoud van de berichten van de agent. Het gaat om berichten die over een langere periode zouden zijn geplaatst.

Volgens Haenen is de verdachte een actief lid van de PVV en is hij vorige maand geschorst door de politie. Hij zou op Twitter steun hebben betuigd aan de zes politiemedewerkers die zich eerder dit jaar racistisch gedroegen in Parijs. Hiervan werd een video op sociale media geplaatst. Het OM Oost-Nederland maakte eerder bekend geen strafrechtelijk onderzoek te doen naar de uitlatingen van de zes agenten, onder meer omdat ze de uitingen niet in het openbaar deden.