Minderjarige verdachten explosie Rotterdam langer vast

Minderjarige verdachten explosie Rotterdam langer vast

Geplaatst op 10 mei 2023, om 16:35 uur

ROTTERDAM – De twee minderjarigen die iets te maken zouden hebben met het plaatsen van een explosief bij een pand aan de Van Speykstraat in Rotterdam, blijven zeker twee weken langer vastzitten, zo heeft de rechter bepaald. Het onderzoek is nog volop bezig, meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens de politie werd met de aanhouding van de jongens van 14 en 15 jaar uit Rotterdam op 27 april een nieuwe explosie in de Van Speykstraat in de wijk Het Oude Westen voorkomen. Op 25 april ging in de straat al een explosief af, waardoor meerdere woningen beschadigd werden. Een dag later werd een pand beschoten.

Niet alleen in de Van Speykstraat, maar bijvoorbeeld ook aan de Crooswijkseweg in Crooswijk was het in die periode meerdere keren raak. De gemeente Rotterdam en de politie hebben na deze reeks incidenten aangekondigd de beveiliging en het toezicht op te schroeven op plaatsen waar de afgelopen tijd explosies zijn geweest.

In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe al 55 incidenten met ontploffingen bij of beschietingen van panden geweest. Dat is meer dan in heel 2022.