Diefstallen en dieven houden politie bezig, verdachten aangehouden in verschillende zaken

Diefstallen en dieven houden politie bezig, verdachten aangehouden in verschillende zaken

Geplaatst op 9 mei 2023, om 21:15 uur

ZEVENAAR – De afgelopen dagen zijn agenten druk geweest met diefstallen en dieven. Afgelopen weekend werd een 51-jarige winkeldief aangehouden in een supermarkt in Duiven. Hij had voor ruim 70 euro aan goederen meegenomen zonder af te rekenen. In een andere supermarkt verderop werd ook een dief staande gehouden door het winkelpersoneel, die herkenden hem van een eerdere diefstal op camerabeelden. De identiteit van deze dief is vastgesteld en hij zal later worden ontboden voor verhoor.

Op maandag werd er in een tankstation in Babberich een 27-jarige man aangehouden die twee repen chocolade en een blikje energiedrank niet had afgerekend. Een medewerker van de marechaussee zag dit gebeuren en heeft de verdachte direct aangehouden nadat deze bekende.

Een andere wijkagent vond gisteren twee aanhangwagens met Roemeens kenteken in Lathum. Na controle bleek dat de kentekens bij de gestolen aanhangwagens uit Duitsland hoorden. De aanhangwagens zijn opvallend van uiterlijk, dus mogelijk heeft iemand iets gezien of weet wie ze heeft bestuurd en geparkeerd in Lathum. In dat geval wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Tot slot zijn er in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk de Leigraaf in Westervoort twee verdachten betrapt op het inbreken in een bestelbus. Ze hebben goederen weggenomen uit de bus en zijn weggerend richting de Hengmolen. Enkele items zijn teruggevonden op de vluchtroute. Eventuele getuigen of personen met camerabeelden worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Foto’s: Facebook Politie Zevenaar