UPDATE: Doorzoeking Arnhem vanwege verijdelde aanslag Antwerpen

UPDATE: Doorzoeking Arnhem vanwege verijdelde aanslag Antwerpen

Geplaatst op 9 mei 2023, om 11:48 uur

ARNHEM– Politie heeft dinsdagochtend een doorzoeking gedaan bij een woning aan de Hazelaarstraat in Arnhem-Zuid. Dit heeft volgens het Belgische Openbaar Ministerie te maken met een onderzoek naar Nederlanders die mogelijk een aanslag wilden plegen.

Drie mannen uit Rotterdam zijn aangehouden nadat ze in Antwerpen werden gepakt met een vuurwapen en explosief. Een van de verdachten kwam al voor in een ander lopend onderzoek naar een beschieting van een woning in Borgerhout.

De doorzoeking in Arnhem verband houdt met de arrestaties is nog niet bekend. Er waren veel agenten aanwezig, maar bij de doorzoeking is niemand aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet door de Federale Gerechtelijke Politie in België.

foto’s: Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink