Tbs’er uit Pompekliniek ontsnapt tijdens begeleid verlof

Tbs’er uit Pompekliniek ontsnapt tijdens begeleid verlof

Geplaatst op 8 mei 2023, om 21:33 uur

NIJMEGEN – Een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen is maandag ontsnapt. De man ging ervandoor toen hij tijdens begeleid verlof met zijn begeleider buiten de kliniek was, meldt de Pompestichting. Het gaat om Bert O., bevestigt zijn advocaat na berichtgeving in De Telegraaf. Volgens meerdere media is hij een zedendelinquent en fietste de man weg bij zijn begeleider.

De organisatie laat weten dat direct 112 is gebeld en dat een speciaal politieteam op zoek is naar de tbs’er. De kliniek heeft maandag vanwege de ontsnapping alle verloven ingetrokken.

Advocaat Job Knoester zegt niet te weten waarom zijn cliënt ervandoor is gegaan. Waarvoor O. is veroordeeld, wil Knoester niet meedelen. De advocaat denkt niet dat er acuut gevaar dreigt en zegt dat O. mogelijk uit frustratie is gevlucht. Knoester geeft aan dat de zogeheten forensische zorg al langer onder druk staat en tbs’ers door onder andere langere wachtlijsten uitzichtloosheid kunnen ervaren.

Vorig jaar november ontsnapte ook een tbs’er uit de Pompekliniek tijdens een begeleid verlof. De 32-jarige man stak toen een 27-jarige vrouw neer. En vorig jaar juni ontsnapten Sherwin W. en Luciano D. uit dezelfde Nijmeegse kliniek. D. werd na negen dagen in Den Haag aangehouden. W. is in februari in Spanje opgepakt.