Deshny (27) ernstig mishandeld vanwege Feyenoord-shirtje

Deshny (27) ernstig mishandeld vanwege Feyenoord-shirtje

Geplaatst op 9 mei 2023, om 13:03 uur

SILVOLDE – Op zaterdagavond hadden Deshny van Balgooi (27) en haar vriend een gezellige avond bij café ’t Molentje in Silvolde, maar hun avond eindigde in een nachtmerrie. Op weg naar huis werden ze door drie jongens aangevallen en ernstig mishandeld, allemaal vanwege het Feyenoord-shirt dat één van hen droeg. Het stel deed onmiddellijk aangifte bij de politie, maar tot nu toe zijn de daders nog niet gearresteerd, ondanks dat ze wel bekend zijn.

Van Balgooi zegt tegen REGIO8 dat “die jochies moeten boeten voor wat ze hebben gedaan”. Ze is nog steeds geschrokken en heeft thuis een hoofdwond, flinke hoofdpijn en meerdere kneuzingen. Haar vriend heeft drie hechtingen in zijn hoofd.

“We werden achtervolgd door drie jongens. Even later kreeg mijn vriend een trap in zijn rug”, aldus Van Balgooi. “Ze bleven maar herhalen ’trek dat kankershirtje uit, nu!’ Toen ik probeerde te sussen, werd ik met een riem op mijn hoofd geslagen.”
De daders hebben zich volgens Van Balgooi bij de politie gemeld. Het zou gaan om jongens van 19 en 20 jaar uit Ulft en Terborg. “De aangifte blijft staan, maar gister (zondag, red.) is de moeder van een van de daders bij mij op bezoek geweest. Ze vond ook dat haar zoon zich moest melden, zo niet dan deed ze het zelf. De daders waren er zelf ook erg van geschrokken”, zegt het slachtoffer. Van Balgooi blijft erbij dat de jongens straf verdienen.

De politie laat echter desgevraagd weten dat er nog niemand is aangehouden. Van Balgooi maakt zich er boos over: “De jongens hebben zelf de politie gebeld om zich te melden. Zij kregen echter het verzoek om komende week terug te bellen omdat de politie te druk zou zijn. Dat snap ik echt niet.”