Getuigen ontploffing zagen twee personen wegrijden

Getuigen ontploffing zagen twee personen wegrijden

Geplaatst op 8 mei 2023, om 06:34 uur

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De politie is op zoek naar twee mannen die mogelijk iets te maken hebben met een explosie in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel. Dat gebeurde bij een woning in de Ericastraat in de nacht van zondag op maandag rond 01.30 uur. Getuigen zagen de twee wegrijden in een auto, meldt de politie.

Niemand raakte gewond, maar er is wel schade aan het huis. Er is nog niemand aangehouden. Wat het motief van de daders is en of de ontploffing verband houdt met de vele andere soortgelijke geweldsincidenten in Rotterdam en omgeving, wordt nog onderzocht.

De politie doet niet alleen onderzoek naar de explosies en beschietingen die hebben plaatsgevonden, ook wordt er naar eigen zeggen hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten. Zo onderzoeken analisten de achtergronden van betrokken personen en maken ze inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Ook zijn agenten op straat extra alert bij de surveillance en worden aanwezige camera’s in de stad live uitgekeken op mogelijke aanwezige dreiging.

Dit jaar zijn al ruim vijftig ontploffingen bij en beschietingen van woningen en bedrijfspanden in de regio Rotterdam geweest, meer dan in heel vorig jaar. De incidenten worden vooral gelinkt aan de drugshandel. Criminelen zouden het gemunt hebben op concurrenten en familieleden van rivaliserende handelaren.

 

Door: ANP