Man overleden door schietpartij in huis, verdachte vast

Man overleden door schietpartij in huis, verdachte vast

Geplaatst op 6 mei 2023, om 20:27 uur

ROTTERDAM – Een man van 47 jaar is zaterdagmiddag overleden door een schietpartij in een woning in Rotterdam-West. Hij raakte zwaargewond en overleed ter plekke, meldt de politie. Enkele uren na de schietpartij is een 18-jarige man in Capelle aan den IJssel opgepakt op verdenking van betrokkenheid.

De schietpartij vond rond 16.00 uur plaats in een huis aan de Rösener Manzstraat in de wijk Tussendijken. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar, schetst de politie. Naar de toedracht wordt nog onderzoek gedaan. De verdachte zat in een auto toen hij werd opgepakt.

In de woning waren ook een vrouw en een jongen van 14 aanwezig. De jongen is tijdens of na het schietincident gebeten door een hond in het huis. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht, volgens een politiewoordvoerder kon hij op eigen kracht naar de ambulance lopen.

De hond is met behulp van de dierenambulance uit de woning gehaald en wordt elders opgevangen. “Daar wordt bepaald wat er met het dier gebeurt.”

Door: ANP