Serval na dagen gevangen, spelende kinderen ontdekte het dier

Serval na dagen gevangen, spelende kinderen ontdekte het dier

Geplaatst op 6 mei 2023, om 14:15 uur

HOOGVLIET – Een paar dagen nadat spelende kinderen een serval zagen in een park in Hoogvliet bij Rotterdam is het dier gevangen. Kinderen signaleerden de serval donderdag waarna een zoekactie van start ging.

De brandweer en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming wisten de serval zaterdag te pakken met behulp van vangkooien. Inmiddels heeft de vermoedelijke eigenaar zich volgens de politie gemeld. Het vrouwtjesdier is in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht. Hoe het dier in het park terecht kon komen, wordt nog onderzocht.

Een serval is een grote katachtige. Stichting Aap stelde al eerder dat de serval steeds meer opduikt als huisdier, hoewel het een gevaarlijk dier is met scherpe tanden en klauwen. Bovendien is een serval niet geschikt om thuis te houden. De serval staat met ingang van 2024 niet langer op de lijst van toegestane huisdieren. Dierenwelzijnsorganisaties reageerden vorig jaar juli al blij op deze aangescherpte lijst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.