Jongens opgepakt voor weghalen bloemen dodenherdenking

Jongens opgepakt voor weghalen bloemen dodenherdenking

Geplaatst op 6 mei 2023, om 21:48 uur

RIJSWIJK – De politie heeft afgelopen nacht twee jongens aangehouden omdat ze bloemen hadden weggehaald die voor dodenherdenking waren neergelegd bij het oorlogsmonument in Rijswijk. Een nacht eerder werden de bloemen bij het monument ook al weggenomen: toen werden de bloemenkransen uit elkaar getrokken en in de vijver naast het monument gegooid.

De politie kreeg een melding dat een aantal jongeren de bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog had meegenomen. Toen de politie onderweg was naar het Monument voor de Gevallenen aan de Laan Hofrust, zagen agenten twee jongens lopen met bloemen in hun handen. Zij zijn toen direct aangehouden, wordt op Facebook gemeld.

Inmiddels is het tweetal weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie heeft hen een boete voor baldadigheid opgelegd. De politie kon niet vaststellen of de jongens iets te maken hadden met het incident in de nacht van 4 op 5 mei. “Wij doen nog steeds onderzoek naar wie dit heeft gedaan”, aldus de politie.

Door: ANP