Grote zoekactie voor niks: kinderen verzonnen dat persoon van brug werd geduwd

Grote zoekactie voor niks: kinderen verzonnen dat persoon van brug werd geduwd

Geplaatst op 5 mei 2023, om 13:54 uur

TILBURG – In het Wilhelminakanaal in Tilburg werd afgelopen vrijdag een grote zoekactie opgestart nadat er een melding was binnengekomen dat er een persoon van de brug was geduwd.

De politie kreeg de melding rond 11.15 uur. Twee spelende kinderen zouden hebben gezien hoe iemand van de fietsbrug aan de Voldijk het kanaal in zou zijn geduwd. Om de zoekactie zo effectief mogelijk te laten verlopen, is er een politiehelikopter ingezet. Rijkswaterstaat legde het scheepvaartverkeer stilgelegd en een pontgemaal uitgeschakeld om de stroming in het kanaal te verminderen.

Maandag maakt de politie bekend dat de melding een verzonnen verhaal is. ‘Helaas is gebleken dat het om een valse melding gaat. We gaan hierover met de ouders in gesprek’ Ook vertelt een woordvoerder van de politie dat dit soort meldingen altijd heel serieus worden genomen.

Foto’s: Toby de Kort

Foto’s: Toby de Kort