Man (52) aangehouden voor het maken van valse melding van steekpartij.

Man (52) aangehouden voor het maken van valse melding van steekpartij.

Geplaatst op 4 mei 2023, om 15:25 uur

HELMOND – De politie is donderdagochtend opgeroepen voor een steekpartij aan de Pastoor van Leeuwenstraat in Helmond.

De agenten werden om 09:00 uur gealarmeerd voor de melding. Op de locatie zou volgens de melder een steekincident hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer zou in kritieke toestand op de grond hebben gelegen met meerdere steekwonden in zijn borst. Bij aankomst troffen de agenten echter niets aan.

De politie startte een onderzoek waaruit bleek dat een persoon recent meerdere valse meldingen heeft gemaakt. De verdachte, een 52-jarige man uit Beek en Donk, is aangehouden.

De politie neemt elke melding uiterst serieus. Het doen van een valse 112-melding heeft grote gevolgen. Agenten die ter plaatsen komen, zijn niet inzetbaar voor een werkelijk incident elders. De politie ziet het doen van een valse melding, of misbruik van 112, als een misdrijf en neemt dit erg serieus.