Ontsnapte schapen bezorgen agenten handenvol werk

Ontsnapte schapen bezorgen agenten handenvol werk

Geplaatst op 5 mei 2023, om 10:28 uur

DEN BOSCH– In de vroege ochtend van vrijdag hebben agenten in Empel bij Den Bosch twee schapen teruggebracht naar hun kudde. Dit verliep echter niet zonder incidenten, zo blijkt uit een bericht op de Facebookpagina van de politie.

Toen de agenten het eerste schaap probeerden te vangen, raakte het verstrikt in het schrikdraad van een weiland waar de kudde aan het grazen was. Bij het bevrijden van het schaap liepen de agenten stroomschokken op. Het duurde enige tijd voordat het schaap bevrijd kon worden. Ondertussen was ook het tweede schaap ontsnapt.

Nadat beide schapen waren teruggebracht naar de kudde, hebben de agenten het beschadigde hekwerk op provisorische wijze hersteld. Hierbij liepen ze opnieuw stroomschokken op. Voor zover bekend hebben de schapen en agenten geen blijvende gevolgen overgehouden aan de gebeurtenissen. De politie wijst erop dat ook dieren tot haar takenpakket behoren en bedankt de eigenaar van de schapen voor zijn medewerking.

Foto: Politie Den Bosch