Veel vragen in zaak ongeluk vluchtauto met drie doden

Veel vragen in zaak ongeluk vluchtauto met drie doden

Geplaatst op 4 mei 2023, om 16:28 uur

BREDA – Het is nog de vraag of Roosendaler Piet van O. (19) wordt vervolgd voor een ongeluk met drie doden, voor de schietpartij die eraan voorafging of voor allebei. De officier van justitie zei donderdag bij de rechtbank in Breda dat daarover later pas wordt beslist.

De zaak begon op 15 januari van dit jaar met een schietpartij op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Daarbij raakte een 19-jarige man uit Roosendaal gewond. De auto met de schutter ging ervandoor. De politie ging erachteraan, maar moest die achtervolging bij Prinsenbeek staken toen de mannen met hoge snelheid gingen spookrijden over de A16. De aanrijding gebeurde nog geen minuut erna, een paar honderd meter verderop op de snelweg. De 33-jarige bestuurder uit Tilburg en een 17-jarige jongen uit Harreveld kwamen om, net als de 54-jarige Rotterdammer die ze aanreden. Zijn bijrijdster en haar dochter uit Antwerpen raakten gewond en ook een hond overleefde de klap niet.

Verdachte Piet van O. wordt op dit moment nog verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij én van schuld aan het ongeluk, ook al is duidelijk dat hij op de bijrijdersstoel zat. Hij ontkent bovendien dat hij op het slachtoffer schoot.

Mogelijk geven berichten op de telefoon van het slachtoffer in Roosendaal uitsluitsel over de vraag wat de verdachte te maken heeft met de schietpartij. Het slachtoffer wil zijn toegangscode echter niet geven vanwege privacy. Het Openbaar Ministerie probeert de telefoon te kraken. De advocaat van de verdachte suggereerde dat er een ripdeal werd gepleegd, waarbij criminelen elkaar bestelen van hun drugs. Ook het slachtoffer had daarbij mogelijk geschoten. Volgens de advocaat zijn immers twee verschillende soorten kogels gevonden.

De rechtbank wil de verdachte nog laten onderzoeken, omdat hij mogelijk onder het jeugdstrafrecht valt. De zaak gaat 1 augustus verder. Ook dan wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijft de verdachte in de cel.