Nog twee gewonden treinongeval Voorschoten in ziekenhuis

Nog twee gewonden treinongeval Voorschoten in ziekenhuis

Geplaatst op 12 april 2023, om 14:14 uur

VOORSCHOTEN – Van de mensen die gewond raakten door het treinongeluk in Voorschoten liggen er nog twee in het ziekenhuis. De patiënt die op de intensive care in het LUMC in Leiden lag, is onlangs overgeplaatst naar de verpleegafdeling. Ook een andere patiënt ligt daar nog, laat een woordvoerster van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) woensdag weten.

De twee patiënten die op de verpleegafdeling in het UMC Utrecht lagen, zijn ontslagen. De laatst overgebleven patiënt in het HMC Westeinde in Den Haag is ook naar huis.

Door het ongeval een week geleden, waarbij een goederentrein en een intercity op een bouwkraan botsten, kwam een medewerker van bouwbedrijf BAM om het leven. Ongeveer dertig mensen raakten gewond, van wie er negentien naar een ziekenhuis moesten. De meesten mochten dezelfde dag nog naar huis.