16 jaar cel geëist voor moord op vriendin

16 jaar cel geëist voor moord op vriendin

Geplaatst op 12 april 2023, om 12:46 uur

DORDRECHT – Het Openbaar Ministerie heeft een straf van zestien jaar cel geëist tegen Shailesh B. voor het doden van zijn vriendin, op 22 juli vorig jaar. B. had zijn vriendin met een stanleymes in haar nek gestoken. Toen B. een ander mes ging halen halen, sprong het slachtoffer van twee hoog uit het raam van haar woning aan de Rotterdamse Wolphaertsbocht en overleed.

“Het slachtoffer moest een onmogelijke keuze maken. In de woning blijven met een moordzuchtige dader, of proberen te vluchten via het raam”, zei de officier van justitie woensdag in de rechtbank in Dordrecht. “Ze verkoos dit in haar wanhoop.” Volgens de officier was het letsel in de hals van het slachtoffer niet fataal, ze is overleden door de val uit het raam.

B. (51) heeft toegegeven dat hij zijn 47-jarige partner heeft gestoken. Huilend moest hij het antwoord schuldig blijven waarom hij dat had gedaan. Die fatale ochtend kregen ze ruzie, dat hadden ze vaker nadat B. erachter was gekomen dat zijn vriendin contact had met een andere man, vertelde hij. Volgens B. werd hij geslagen en gestompt door zijn partner. Hij drukte vervolgens haar keel dicht, stak haar met een stanleymes en toen dat mes afbrak, liep hij naar de keuken om een ander mes te halen. “Op dat moment wilde ik haar doden”, zei B.

Toen B. weer terug boven was, zag hij haar beneden op de stoep liggen. “Voor hem hoefde het toen allemaal niet meer, hij wilde zelfmoord plegen”, zei de advocaat van B. De verdachte sprong van het balkon naar beneden en liep meerdere verwondingen zoals botbreuken op.

Naar eigen zeggen hield B. heel veel van zijn partner, hij had zelfs zijn gezin in Suriname in de steek gelaten voor haar. Toen ze vertelde dat ze de relatie wilde verbreken, was hij erg overstuur.

Volgens het OM zijn er aanwijzingen dat B. met voorbedachten rade heeft gehandeld, het verdenkt hem daarom van moord. B. zou al eerder hebben gezegd dat hij zijn partner wilde vermoorden. Ook zou hij de voordeur op slot hebben gedraaid en een week eerder een stanleymes hebben aangeschaft, nota bene via de zoon van zijn vriendin.

De 30-jarige zoon vertelde in een emotionele slachtofferverklaring dat hij kampt met enorme schuldgevoelens. “Iedere dag vraag ik me af waarom ik hem dat mes heb gegeven, waarom ben ik niet thuis gebleven, waarom ben ik niet later naar mijn werk gegaan. Misschien had ik haar kunnen redden.”