Schade aan woning Rotterdam na ontploffing explosief

Schade aan woning Rotterdam na ontploffing explosief

Geplaatst op 12 april 2023, om 11:37 uur

ROTTERDAM – Bij een ontploffing van waarschijnlijk zwaar vuurwerk is er schade ontstaan aan de voordeur van een woning aan de Paradijslaan in de Rotterdamse wijk Crooswijk, meldt de politie. De ontploffing was in de nacht van dinsdag op woensdag. Niemand raakte gewond.

Over de toedracht van de ontploffing is nog niets bekend. De politie roept getuigen op zich te melden.

In Rotterdam zijn de afgelopen jaren vele tientallen woningen en bedrijfspanden het doelwit van aanslagen met explosieven. Van veel van deze incidenten wordt gedacht dat ze verband houden met de drugshandel in de stad.

De Rotterdamse politie is sinds begin dit jaar bezig met een grootschalig onderzoek naar deze incidenten en de mogelijke samenhang. Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Over de voortgang wil de politie nog niets kwijt, behalve dat het mogelijk tot halverwege dit jaar gaat duren.

Door: ANP